Sök

Ekologiska oljor, smörer och örter har naturlig doft och verkan och är ofta kända för sina olika egenskaper.
Våra produkter är - med hjälp av naturens råvaror, mjukgörande och underhåller hudens förmåga att hålla frisk och smidig, men de är inte läkemedel.

Man bör vara medveten om att alla kan reagera även mot det som är naturligt. Om man vet med sig att man är känslig eller allergisk för tex nötter, örter eller blommor bör man tänka på att läsa innehållsförteckningen innan användning, eller hör av dig till oss om du känner dig tveksam. Det bästa är att prova smörja cremen i armvecket först.




Aloe vera – Inci: Aloe Barbadensis Leaf Juice
Ekologisk. Är en fantastiskt fin växt att använda i hudvård. Aloe vera kan verka lugnande vid solbränd hud, acne, hudirritationer, ärr, insektsbett, och andra sår som har svårt att läka.

Arnica
– Inci: Arnica Montana
Ekologisk. Hästfibbla/Slåttergubbe. Ört känd för sina goda egenskaper. Väl värd att prova vid bl.a självsprickor.

Balsamemulgator
 – Inci: Stearamidopropyl Dimethylamine
Vegetabiliskt emulgeringsmedel till hårprodukter. Gör håret mjukt och lättkammat utan att bli tungt.

Basilika och Risstärkelse - Inci: Parfum eller Glycerin; Sodium Levulinate; Sodium Anisate
Blandning av ekocertifierade växtämnen som verkar bakteriehämmande i hudvårdsprodukter.

Bivax
– Inci: Cera Flava
Från Svenska biodlingar. Blandning av växtvaxer och pollen som tillverkas av bin.
Verkar skyddande för huden. Bra vid hudsprickor och torr och narig hud.

C- vitamin - Inci: Ascorbyl Palmitate
Stabilt C-vitamin. Antioxidant. Förebygger för tidigt åldrande genom att skydda collagenet i huden mot fria radikaler och påverka nybildning av collagen.

Cetylalkohol –
Inci: Cetyl Alcohol
Vegetabilisk vaxliknande fettalkohol som utvinns ur kokos. Används för att göra cremer och lotioner stabilare och fastare i konsistensen.

Cocotensid –
Inci: Cocogucoside, Glyceryl oleate
Rengörande växtämne som utvinns ur kokosfett och solrosolja. Ecocertifierad

Destillerat vatten Inci: Aqua
Destillerat av Vindelälvens rena friska vatten. 

D-pantenol - Inci: Panthenol
Pro B5- vitamin (pantotensyra) Används i hårvårdsprodukter.

Eteriska oljor -
Inci: Parfum (gruppnamn)
Vi använder oss av äkta ekologiska eteriska oljor och sammansättningar av eteriska oljor i våra produkter.  (Doftkomponenter som ingår naturligt i vissa eteriska oljor är: limonen, linalool, geraniol, citronellol, citral, farnesol, eugenol, benzyl salicylat, benzyl benzoat)

E-vitamin -
Inci: Helianthus Annuus Seed Oil; Tocopherol
Ekocertifierad antioxidant.

Glycerol
 - Inci: Glycerin
Vegetabilisk fuktbindare och mjukgörare, utvunnen ur rapsolja.

Guarmjöl -
Inci: Guar Hydroxy Propyltrimonium Chloride
Hårkonditionerings och förtjockningsmedel för hårprodukter, utvinns ur guarplantan. 

Gurkörtolja
– Inci: Borago Officinalis Seed Oil
Ekologisk. Rik på essentiella fettsyror som tex gammalinolensyra med 18-25 % GLA (bästa  GLA källan). Av den bildar kroppen vidare prostaglandiner. De flesta hudproblem beror ofta på brist på prostaglandiner. 

Jojobaolja
– Inci: Simmondsia Chinensis Seed oil
Ekologisk jojobaolja gör huden mjuk och ger en sammetsliknande känsla. Den skyddar och binder hudens fuktighet. Oljan passar alla hudtyper. Den kan vara bra vid torr hud som fjällar, men även fet hud, då den hjälper till att normalisera talgutsöndringen. Har en naturlig solskyddsfaktor på ca 4.

Jojobapeelingkorn
- Inci: Jojobaoil CI77742, CI1585 0:2
Mjuka peelingkorn för ansiktet.

Kakaosmör
– Inci: Theobroma Cacao Seed Butter
Ekologisk och doftar underbart av choklad. Odlas i Sydamerika och Afrika. I frukternas inre finns kakaobönorna. Bra vid torr hud, då det ger näring till, mjukar upp, lugnar och skyddar huden. Har en hög halt av omega 9 fettsyror. Används även i chokladtillverkning.

Kalium alun
– Inci: Potassium Alum
Naturligt mineral/ deostenpulver med bakteriehämmande effekt. Ej att förväxla med aluminium.

Kokossmör
– Inci: Coocs Nucifera Oil
Ekologiskt med en underbar doft. Gör huden mjuk och är bra vid torr hud. Har lugnande effekt på ömtålig och känslig hud.

Lauryl Betain -
 Inci: Lauryl Betaine
Mild rengörande ingrediens från kokosfett. Ecocertifierad

Lecitin –
Inci: Lyosolecithin
En fettlik mycket näringsrik substans som kallas fosfolipider som utvinns ur sojaolja. Används som emulgeringsmedel och har en antioxidativ verkan.

Ljungextrakt Inci: Calluna vulgaris Flower Extract
Skördas av ljungblommor från polcirkeln med beprövad bioaktivitet som har anti-aging effekt, är rika på antioxidanter och lugnande för känslig hud.


Mandelolja – Inci: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Ekologisk. Mild och mjukgörande hudvårdsolja. Gör huden len mjuk och smidig, passar bra på babyhud och även som massageolja.

Mjölksyra
– Inci: Lactic Acid
Naturlig mjölksyra som framställs genom jäsning av stärkelse. Mjölksyra finns naturligt i vissa matvaror som surkål t.ex. Återställer hudens naturliga surhet, genom att få rätt balans på pH-värdet. Mycket bra fuktbindare för huden. Hjälper till att lösa döda hudceller. Även mjölkallergiker tål mjölksyra.

Morotsextrakt
– Inci: Simmondsia Chinensis Seed Oil: Daucus Carrota Sativa Root Extract
Ekologiskt morotsextrakt löst i jojobaolja. Innehåller naturligt karotin och Pro vitamin A. Har en uppbyggande verkan på alla hudtyper.

Nyponrosfröolja – Inci: Rosa Canina Fruit Oil
Ekologisk. Högt innehåll av alfalinolensyra (omega 3), naturligt innehåll av retinsyra (vitamin A). En av de bästa rynkhämmande oljorna. Används med fördel runt ögon och mun. Oljan gör stor nytta som hudregenererare. Effektiv anti-ageing-olja.

Olivolja 
– Inci: Olea Europea Fruit Oil
Ekologisk olivolja är närande, mjukgörande, skyddande för huden och håret. Den har fina egenskaper och är bra för torr hud och håret. Har hög halt av omega 9 fettsyror.

Phenoxyglycerin
- Inci: Phenoxyethanol, Propyl Glycol
Biokonservering innehållande phenoxyethanol (syntetiskt) och ethylhexylglycerin som är ett naturligt ämne som utvinns ur vegetabiliska fetter och förstärker den konserverande effekten av phenoxyethanol. Förhindrar mögel och svamp sporer att växa och förlänger därmed hållbarheten i produkten. Biologiskt nedbrytbar, innehåller ej organiska halogener.

Rapsolja
– Inci: Brassica Napus Seed Oil
Ekologisk. Innehåller omega 3, 6, 9 fettsyror, mest omega 9. Mycket bra att använda som hudolja i olika produkter.

Ricinolja – Inci: Ricinus Communis Seed Oil
Ekologisk. Innehåller ricinolsyra. Mycket stabil och hållbar fettsyra. Fet, absorberas långsamt av huden.

Ringblomma
– Inci: Calendula Officinalis Flower Extract
Ekologisk. Verkar skyddande och lugnande på huden. Bra vid orenheter i huden och acne, samt röd, känslig hud. Innehåller karotin och xantofyll.

Rosenblomsvatten
– Inci: Rosa Damascena Flower Water
Ekologisk äkta blomhydrolat. Framställs vid ångdestillation av rosor. 

Rosmarin antioxidant
– Inci: Rosmarinus Officinalis Leaf Extract
Ekologisk antioxidant

Salt – Inci: Sodium chloride
Har en förtjockande effekt i schampo.

Sheasmör
– Inci: Butyrospermum Parkii Butter
Ekologiskt. Raw.  Kommer från Sheaträdet som växer vilt i Afrika. Det är kärnan i frukten som pressas till smör. Det är mycket mjukgörande, används med fördel i olika hudprodukter. Smöret har en solskyddsfaktor på 2-3. Bra att använda vid torr hud. Innehåller rikligt med omega 3 fettsyror.

Sockertensid -
Inci: Decyl Glucoside
Ecocertiferad rengörande växtsubstans som utvinns ur kokosfett.

Svartvinbärsfröolja
– Inci: Ribes Nigrum Seed Oil
En ”torr” underbar olja högt innehåll av essentiella fettsyror (GLA). Påverkar huden på djupet i hudföryngrande produkter. Effektiv anti-ageingolja.

Tistelolja
– Inci: Carthamus Tinctorius Seed Oil.
Ekologisk. Är en ”torr” olja med hög halt av omega 6 fettsyran linolsyra. Av linolsyra kan kroppen bilda GLA (Gammalinolensyra) och vidare prostaglandiner. Bildas inte tillräckligt med prostaglandiner i kroppen, kan vi få torr hud som skyndar på rynkbildningen.

Vegetabilisk emulgering
– Inci: Sodium Stearoyl Lactylate, Glyceryl Stearate/ Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Caprylate
Används där fett och vätska blandas.

Xanthangum
– Inci: Xanthan Gum
Ett naturligt geleringsmedel framställt genom jäsning av bakterier. Ger stabila emulgeringar, och används som förtjockningsmedel.

De flesta av våra produkter innehåller inget konserveringsmedel alls och är 100 % ekologiska Ansiktsolja Vitamin, Ansiktsolja Nyponros, Ansiktsvatten Vildros, Hudolja Mandelblom, Arnicasalva och Läppcerat.

I de fall cremer/lotioner där vätska och fetter blandas (emulsion) måste någon form av
konserverande ämne användas, i annat fall växer mikroorganismer och bakterier.
Där använder vi en blandning av ämnen som tillsammans bildar ett självkonserverande system, och som ger ett bra skydd mot ett brett spektrum av microorganismer. De har alla ett 100% organiskt ursprung, är fullt biologiskt nedbrytbara och är märkta EcoCert, BDIH och NaTrue.

Sodium levulinate och Sodium anisate framställs av basilika och risstärkelse och är växtämnen som förhindrar bakterietillväxt, de är dessutom anti-inflammatoriska. De är klassade som "parfymämnen" har en lätt doft av örter.
Anges som Parfum eller Sodium Levulinate, Sodium Anisate i innehållsdeklarationen.

Glyceryl Caprylate utvinns ur kokosnötolja och förstärker den konserverande effekten. Balanserande, fukthållande och återfettande och som har en mycket bra verkan på de bakterier som orsakar acne.