Sök

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland.

Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter.
Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.

Heidi Andersson, flerfaldig världsmästarinna i armbrytning och miljökämpe väljer Ljung hudvårdsserie från Norrland!

Tillverkning

Vi har arbetat sedan 1994 med tillverkning och har en gedigen kunskap inom ekologisk hudvård. Hos oss får du personlig vägledning och produkter av finaste kvalitet direkt från en småskalig tillverkning.

Vi är mycket noga med kvaliteten på råvarorna, och använder oss av ECO Cert kontrollerade ekologiskt odlade råvaror, kallpressade oljor, verksamma örter och dofter från ekologiska eteriska oljor i våra produkter. Verksamma ämnen som örtextrakter och vitaminer tillsätts alltid under 40 grader vilket utgör grunden till att våra produkter har så bra effekt.
Våra produkter är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner och konstgjorda doft- och färgämnen. 

Hos oss kan du vara säker på vad du köper!

Tillverkningen sker enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och produkterna är registrerade hos Läkemedelsverket och CPNP (Cosmetic Product Notification Portal).
Detta för att säkerställa att du som kund får god kvalité på din produkt.
Våra råvaror och färdiga produkter är inte testade på djur.

Miljö

Vi tänker på miljön från tillverkningsstart till slutkonsument.

Våra hudvårdsprodukter tillverkas av ekologiskt odlade råvaror från växtriket som är fullt nedbrytbara och bidrar till en bättre miljö.
De håller hög kvalité och uppfyller kraven för certifieringar som finns på marknaden idag. Vi har dock valt att inte certifiera våra produkter än så länge, eftersom det är en hög kostnad utan enhetliga riktlinjer, som i slutändan läggs på priset till kund.

Alla våra förpackningar är återvinningsbara och vi har valt bort ytterförpackningar för miljöns skull. Det har stor betydelse hur innehållet i en produkt exponeras, och produkter i genomskinliga flaskor utgör större risk för snabbare härskning. Vi har därför valt att använda täckta förpackningar till våra produkter.
Vi använder framför allt airlessförpackningar som skyddar produkterna mot solljus, är hygieniska och tömmer flaskan helt.

                             
  Erika   Tina

 

Historia

Min mormors mor Emma Johansdotter levde under senare delen av 1800-talet i Norrland. Hon hade stort intresse av naturens örter och medicinalväxter och tillverkade av dem tinkturer som hjälpte många sjuka, och även tvålar av björkaska för en naturlig hudvård.

Mitt intresse för naturens läkande växter började tidigt.
Alla mina fyra barn hade svåra eksem. Jag brukade sy fast strumpor på tröjärmarna när eksemen var som värst, så att inte barnen skulle kunna riva sig för mycket, vilket får till följd att eksemen infekteras. När mitt tredje barn föddes, också han med svåra eksem, hade vi provat allt möjligt utan resultat.
Vi bestämde oss då för att sluta använda hudcremer innehållande skadliga paraffinoljor och andra starka kemikalier som förstör hudens förmåga att hålla sig frisk.

Mammakraften är stor! Och ett livstycke från en känd Sorselekonstnär inspirerade mig mycket: ”Söker du en hjälpande hand, leta nere vid dina egna skjortärmar”. Och det var precis vad jag gjorde.
Jag började tillverka cremer med råvaror från naturen som jag smorde barnens hud med. Efter några veckor kunde vi se en klar förbättring, och jag visste att jag var inne på rätt väg.

Efter en kurs i Levande Föda fick jag mer insikt om vikten av att bevara vitaminer och enzymer genom att inte upphetta maten. Samma gäller de näringsämnen vi tillför huden. Det är lika viktigt vad vi smörjer på vår hud som vad vi äter.

Jag förvaltar nu min mormors mors arv genom kunskapen om växternas läkande kraft.

Erika, grundare av Ljung Hudvård